London Guide – Kaffe og caféer

Vi haster videre i London Guiden og denne gang kommer det til at handle om kaffe og gode caféer. Jeg er svært glad for min kaffe, og det skal helst være kvalitet til en rimelig pris serveret i sublim atmosfære, og det rummer de følgende steder til fulde.

Monmouth – The Borough
London SE1 9AB
Åben mandag til lørdag
Photobucket
Monmouth er et helt unikt og fuldstændig sublimt kaffe-sted! De laver enkel kaffe på nogle af de bedste bønner, som de køber hos mindre farme og coorperativer fra hele verden, som de selv rejser ud og finder. De arbejder rigtig tæt med farmerne for at lære mere om kaffen, og for at sikre et kvalitetsprodukt, der er dyrket under gode forhold for arbejderne og for selve kaffen. Selve caféen er lille og rustik og betjeningen venlig, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i de forskellige kaffesorter, og se om du kan smage forskellen på etiopisk og indonesisk kaffe. Monmouth ligger lige ved siden af Borough Market, som du også bør besøge, og som du kan læse mere om her.

Hurwundeki Café – East London
298-299 Cambridge Heath Road, E2 9HA
Photobucket
Hurwundeki er et spøjst foretagende, og virksomheden omfatter både en tøjbutik, en møbelbutik og så denne brillante café. Caféen ligger i buen direkte under togskinnerne, så når du sidder og hygger, kan du ane togene, som suser forbi på skinnerne over dig. Derfor er selve lokalet også virkelig spændende med bare murstensvægge og fine buer med højt til loftet. Møblerne er gamle og antike på den rustike måde, og det minder i det hele taget lidt om en gammel snedker eller værksted. Deres kaffe er rigtig god, og er du sulten kan du smæske dig i deres lækre sandwiches eller kager.

Brick Lane Coffee – Shoreditch
104 Brick Lane, Shoreditch, London E1 6SBPhotobucket
Jeg har tidligere rost denne café for sin virkelig personlige og humoristiske betjening, for deres spøjse indretning og ikke mindst for deres kaffe. Indretningen er et mix mellem 90’er idolplakater, bestikholdere af lego og seriøst dårlig kunst. Her kan du få din sladder-trang stillet eftersom de har et væld af glossy magazines. Rigtig mange smarte East Londoners hænger ud her, og har tømmermænd, hvor de drikker en kop kaffe og smæsker sig i en af deres sublime grilled sandwiches. Kan anbefales!

Café Oto – Dalston
18-22 Ashwin St, Dalston, E8 3DLPhotobucket
Café Oto er en rigtig fin japansk café, som serverer noget seriøst kvalitetskaffe, men dets styrke ligger i de rigtig mange koncerter og optrædener, de udbyder. Vi så nogle helt sublime koncerter derinde, som var både smukke, bizare, rørende og festlige. Tjek deres program ud her, og få en oplevelse. Caféen er placeret i en stille gade i et gammelt industrikvarter lige ved Dalston Kingsland Station/Daltson Junction. Lige netop dette område er utrolig travlt og ret trafikeret, men caféen ligger hengemt i en nyrenoveret gyde, så det føles nærmest som en lille oase. Det er en god idé at finde adresse på en kort først, for det kan være ret svært at finde.

Dalston Super Store – Dalston
117 Kingsland High St.
London E8 2PB
Photobucket
Dalston Superstore er en super afslappet og lidt excentrisk café, som har ry for at være et vildt party sted for bøsser og lesbiske. Om dagen fungerer det dog som en helt almindelig café med rigtige gode burgere. Jeg kan især anbefale deres vegetarmåltider, som virkelig er lækre og opfindsomme.

The Counter Cafe – Hackneywick
Roach Road, Hackney Wick, E3 2PA
Photobucket
Endnu et sted, som faktisk har vaeret omtalt paa bloggen tidligere. Paa Counter Cafe kan du faa brilliant kaffe, serveret af en rigtig soed Mette, og saa laver de noget mean mad, som blandt andet indebaerer pocherede aeg med sovs og laks. Er du heldig, kan du ramme cafeen samtidig med at der er Hackney Wick Festival, hvor der virkelig bliver gaaet til den med musik, kultur og fest. Lige rundt om hjoernet fra cafeen ligger desuden Stour Space, et slags kunstfaellesskab for kreative mennesker, som af og til holder nogle rigtig gode markeder.

Det var lige en håndfuld favoritter, men der er stadig tonsvis af skønne caféer at vælge imellem!

Line Love

7 tanker om "London Guide – Kaffe og caféer"

  1. fin guide på en fin blog! Elsker jeres uhøjtidelige tone :) Jeg tænkte om I kan anbefale et billigt hotel/hostel til en uges ferie i London? Selvfølgelig gerne centralt beliggende.

    – Camilla

    • Tak skal du have, Camilla! Jeg har faktisk ikke den helt store erfaring med hostels eller hoteller, eftersom vi begge boede i noget fast, da vi var derovre.

      //LL

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>