Spørg mig om London og mit studie

Photobucket
Som I nok ved, bor jeg i London, hvor jeg læser en Master i TV Journalistik, og nogle af de spørgsmål, jeg får allerflest af i kommentarfeltet og på mail, handler netop om mit studie, om hvordan det er at studere og bo i London, og generelt om økonomisk støtte til studier. Så i stedet for at jeg svarer på de samme spørgsmål om og om igen, tænkte jeg, at I kunne skrive alle jeres spørgsmål, tanker, betænkeligheder og tvivlsmål i kommentarfeltet til dette indlæg, og så samler jeg dem (og dem jeg har liggende på mail) og svarer så godt jeg kan i en videoblog.

Så smid en kommentar. Ingen spørgsmål er for store, små, dumme eller indlysende, for der er så mange ting, man skal golde styr på og hitte ud af, så spørg endelig løs :)

TRANSLATION // I get a lot of questions about my study, on how it is to study and live in London, and in general about financial support for studies. So instead of me answering the same questions over and over again, I thought you could write your questions in the commentary field to this post, and then I’ll answer them in a video blog.

Photobucket

24 tanker om "Spørg mig om London og mit studie"

 1. Hej Line!
  Jeg overvejer at tage på praktik i London – så jeg ville lige høre hvad du syntes om englænderne i en arbejdsmæssig relation? Er du venlige, udadgående, villige til at hjælpe?? Er en engelsk arbejdsplads meget forskellig fra en dansk en?
  Mvh Cathrine

 2. Hej Line :)
  Hvordan ligger det kvarter, dig og Pete bor, i forhold til Londons midte? Og er det et hyggeligt kvarter, eller kom man til at bo alt for langt ude, hvis man som studerende ikke har råd til det helt vilde? Har nemlig hørt, at man som studerende i London bor ret småt og crappy, så ville lige høre ad :)

 3. Hej Line.
  Jeg har selv læst et år i Huddersfield (mellem Manchester og Leeds), så mine spørgsmål går ikke helt på dit studie, men mere livet i London og tips til os der kommer som turister.

  Jeg overvejer at give min kæreste en forlænget weekend til London, men har lidt svært ved at overskue hvad der er billigst med fly og hotel/B&B.

  Derfor håber jeg at du måske kan hjælpe. Ved du nok tit booker billige fly, når du skal hjem og besøge familien (det gjorde jeg i hvertfald til Manchester).

  Tak for en fin blog og glæder mig til at se hvor du bringer den hen alene.

  /Lise

  ps. det er helt ok, hvis du ikke synes at mit spørgsmål passer ind i videoen:) (det handler jo ikke just om studieliv og bo i udlandet).

  • <3 Huddersfield! Jeg er netop dimitteret derfra med en Master. Dejlig by!
   Line, jeg tænker at du selvfølgelig ved alt om mulighederne både for at få SU med, men også at få hele uddannelsen betalt af SU-styrelsen? Hvis ikke, så vil jeg gerne forklare lidt om det…

   • Hej Marie,

    Altså jeg har selvfølgelig kun styr på SU-reglerne fra en studerendes point of view, men hvis du yderligere fif og tricks, er du mere end velkommen til at dele dem :)

 4. Kære Line,
  Jeg fik lige et link til dit indlæg af Ditte Degn Andersen, som jeg er i studiegruppe med.
  Jeg skal nemlig til London d. 28 januar og bo der i et halvt år, hvor jeg skal arbejde som marketing trainee for VisitDenmark. Jeg glæder mig super meget og har lige fået tilbudet, så intet er planlagt endnu. De store spørgsmål lige nu drejer sig om at finde et sted at bo og søge legater.
  Hvor bor du i London? Og kunne det måske være at du kendte nogle der kunne være interesseret i en lejer i et halvt år? :)

  Kæmpe tak!

  Mvh. Julie

 5. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad du godt kunne tænke dig at arbejde som i fremtiden – hvilke døre åbner din nuværende uddannelse, og hvad er dit drømmejob?

 6. Var det svært at blive optaget/ komme ind på din uddannelse? Altså var der mange ting du skulle igennem for at det kunne lade sig gøre? Jeg har nemlig også store overvejelser om at tage min kandidat i england el. usa istedet for her i dk :)

 7. Hej Line :-)
  Jeg kunne godt tænke mig at høre om dine favorit ‘bydele’ i London og lidt om boliger- leje, standarder osv, da jeg selv regner med at tilbringe et sabbatår derovre næste år :-) Og fedt med sådan en videoblog!!

 8. Hej Line.

  Jeg står også selv og er i gang med at søge ind på forskellige London universiteter, men puha hvor er det dog dyrt. Min drømmestudie har en tuition fee på £22500!!! Hvordan har du fået det til at hænge sammen rent økonomisk med tuition fee, dyr london bolig, lommepenge etc.

  Ved godt økonomi kan være en ret personlig ting så forstår selvfølgelig godt hvis ikke du har lyst til at svare i detaljer :)

  • Jeg skal svare så godt, jeg kan i den kommende video. For selvom økonomi kan være ret personligt, er det også en virkelig(!) stor del af at læse og leve i udlandet :)

 9. Godt initiativ, jeg glæder mig til at læse svarene!

  Hvordan er det faglige niveau på den uddannelse, du læser?
  Hvordan har du det med at læse en meget smal og specialiseret master, sammenlignet med de danske kandidatuddannelser, hvor man ikke specialiserer sig så meget?
  Hvad er dine fremtidsdrømme mht. studiet og karrieren – hvad er dit drømmejob, vil du helst arbejde i London eller Danmark, hvordan har du tænkt dig at lande det job i verden, du helst vil have?
  Hvordan er det at læse i London sammenlignet med de danske universiteter?
  Hvordan er det sociale?

 10. Nå ja, jeg glemte et:
  Hvordan er praktikmulighederne indenfor journalistik i London? Jeg har hørt fra flere, at man som praktikant henter mere kaffe og laver mindre journalistik, end man gør som praktikant på de danske medier, kan du be- eller afkræfte det? Og er praktikstillingerne generelt lønnede eller ulønnede? Og kan du anbefale en eller flere sider, hvor man finder frem til dem? (Måske baseret på efrfaringer fra dine medstuderende, hvis du ikke er helt inde i det selv endnu).

 11. Jeg har planer om at tilbringe et halvt år i London under mit sabbatår – kan du give nogle fifs mht. at finde bolig (evt. hvilke bydele der er gode at gå efter) og evt. også at møde nye mennesker i et fremmed land :)

 12. Hej Line. Fedt indlæg! En veninde og jeg har planer om at flytte til London i september 2013 som sabbatår. Vi skal have et job og en lille lejlighed og så skulle det gerne løbe rundt, krydser fingre!! Hvad er dine erfaringer med at søge og finde bolig i London? Noget man skal være særligt opmærksom på? Og har du nogle go og no go i forhold udlejere, kvarterer o.l.? Og til sidst ved du så noget omkring det at få et job i London?? Hvis bare du er i stand til at svare på 1 spørgsmål, så er jeg mere end lykkelig ;-)

 13. Hej Line! :)

  Jeg faldt over din blog, da jeg selv lige har sendt ansøgning til to universiteter i London, og jeg så googlede lidt rundt. Jeg vil nemlig meget gerne tage, min kandidat i Media and Communication der over.
  Jeg er self rigtig spændt og nervøs på om jeg er kommet ind, og jeg tænkte på, om du ved, hvor lang tid man skal regne med, før man får et svar? (jeg kan ikke rigtig finde det nogen steder)
  Og hvor svært det er at komme ind? Her hjemme i DK, er det jo for det meste nemt nok at komme ind på en kandidat, bare man har en BA.
  Hvordan er det sociale?
  Mit sidste spørgsmål lyder på økonomi/bolig. Er det svært at få det hele til at hænge sammen? Og var det svært at finde et sted at bo?

  Puha, det var alligevel mange spørgsmål!

  Mvh Stinna
  Forresten, jeg kan rigtig godt lide din blog! :)

 14. Hej Line :)
  Jeg flytter til Skotland om to måneder, og har nogle helt kedelige, praktiske spørgsmål..
  Jeg tænkte på, om man skal registreres et sted, når man flytter til UK? Er der en form for opholdstilladelse, som man skal søge? Jeg synes det er svært at google sig til et svar, så hvis du ved det, ville det være for nice :)

  Og lige to hurtige – skal man betale dansk indkomstskat af den løn, man tjener i UK? Og har du kunnet tage din danske SU med til England?

  På forhånd tak, det ville være en KÆMPE hjælp!!!

 15. Hej LIne.
  Jeg ved at dette er ved at være en gammel side, men tænkte at det nok ikke er for sent til et spørgsmål. :)
  Jeg tænker på at tage til London næste år, i mit sabbetår, og arbejde og bo. Men er det svært at finde arbejde og bopæl? Og er det svært at møde nye mennesker hvis man er alene?

  Jeg håber du vil svare, for det ville være det bedste år, hvis jeg kunne komme ud og prøve nogle grænser af, helt alene.

  • Hej Emilie,

   Det kan godt være lidt omstændigt at finde en god bolig i London; byen er stor og priserne er en del højere end i Danmark, men det er ikke svært. Gå ind på den facebookgruppe, der hedder Dansk i London, der er masser af boligopslag, og masser af søde danskere, som kan hjælpe dig, og som du også kan hænge ud med i London. Hvad angår job, så er der altid masser af caféjobs og butiksjobs, og så er folk generelt rigtig søde og åbne, så jeg tror ikke, du får svært ved at møde nye mennesker, så længe du også er sød og åben. Jeg håber det var en hjælp, eller kan du prøve at se denne video, hvor jeg svarer på en masse spørgsmål om London :)

   Kh. Line

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>